ingrediënten
400 gram sperziebonen
100 gram doperwten
2 aardappelen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Snijd de bonen in tweeën of drieën.
Schil de wortelen en de aardappelen. Snijd de wortelen in plakjes en de aardappelen in blokjes.
Doe een liter water in een pan met het bouillonblokje, de knoflook, de ui, de laurierblaadjes en de tijm. Breng het water aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de sperziebonen, de doperwten, de aardappelen en de wortelen toe. Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Haal de laurier en de tijm uit de soep en serveer.
Tip
De soep wordt niet gepureerd maar dat kan natuurlijk wel